Pan pizza, ugnspizza med salami och paprika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pan pizza, ugnspizza med salami och paprika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 777

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3107 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 429 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pizzadeg: Smula ner jäst i bunke. Tillsätt fingervarmt vatten 37°C. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut till.
  4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
  5. Sätt ugn på 225°C.
  6. Ansa och skiva paprika.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på salamiskivor och paprika. Strö över ost. 
  9. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.

Alternativ

Pizza i långpanna

American pan pizza

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem