
Pan pizza, ugnspizza med skinka och ananas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 764

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3054 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Smula ner jäst i bunke. Tillsätt fingervarmt vatten 37°C. Rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut till.
- Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
- Sätt ugn på 225°C.
- Strimla skinka. Riv ost.
- Pizza: Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på skinka och ananas. Strö över ost.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.