
Pan pizza, ugnspizza med skinka och svamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2934 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten 37°C. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk 30 minuter.
- Pålägg: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla skinka. Skiva champinjoner. Riv ost.
- Sås: Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs hastigt. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Pizza: Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på skinka och svamp. Fördela över ost.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.