Pan pizza, ugnspizza med skinka och svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pan pizza, ugnspizza med skinka och svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2934 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pizzadeg: Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten 37°C. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk 30 minuter.
  2. Pålägg: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla skinka. Skiva champinjoner. Riv ost. 
  3. Sås: Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs hastigt. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
  4. Förvärm ugnen på 225°C.
  5. Pizza: Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på skinka och svamp. Fördela över ost.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.

Alternativ

Pizza i långpanna

American pan pizza

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem