Kycklinggryta med senapsgräddsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 175
            Kcal / portion: 721
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 2885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka potatis.
 - Skala och hacka vitlök fint. Bryn kyckling i smör i en stekpanna.
 - Blanda grädde, kycklingfond, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Koka upp.
 - Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Låt koka under lock cirka 10 minuter.
 - Halvera zucchini på längden och skiva tunt. Sprid zucchinin över kycklingen och låt bli varmt.
 
Kockens kommentar
Höns (= höna, tupp, kyckling) får segt kött med ökad ålder. Upp till ett års ålder kan den kokas kort tid (<1 timme). Därefter bör den långkokas och över två års ålder lämpar den sig bäst till buljongkokning. Läs mer > Så kokas höns, kyckling.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel