Tacopaj i frasigt skal
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 250
            Kcal / portion: 835
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 3340 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas matpajer > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Tina fryst smördeg, men se till att den är kylskåpskall innan tillagning.
 - Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Ställ in i kylskåpet.
 - Sätt ugnen på 225°C. 
 - Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
 - Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel. Lägg över i kastrullen.
 - Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.
 - Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos. Strö över ost.
 - Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och servera förslagsvis med god sallad till.