Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv skal på apelsin. Blanda alla ingredienser i en matmixer. Mixa till en fast deg.
- Dela degen i 2 delar och gör rullar. Platta till rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugn cirka 10 minuter.
- Ta ut och skiva 1,5 centimeter tjocka skivor. Låt dem stå kvar på högkant. Grädda ytterligare 5 minuter.
Kockens kommentar
De halvovala skorpor som vi är bekanta med i Sverige är en nordisk företeelse. I andra länder är man mer bekant med skivat sötat vetebröd som dubbelrostats, det vill säga först bakats och sedan torkats i ugn. Läs mer > Om skorpor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk