Lammlägg i ugn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Majsstärkelse

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammlägg i ugn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 839

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3356 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 528 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Majsstärkelse 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
  3. Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.
  4. Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.
  5. Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.

Alternativ

Kokt lammlägg

Kalvlägg

Fläsklägg med rotmos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem