Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 839

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
- Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.
- Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.
- Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.