Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3373 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om pastasåser > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (45 min )
- Béchamelsås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot.
- Häll på mjölk i omgångar tills den får en önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.
- Lasagne: Riv pecorinoost. Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg lite pecorinosås i botten av formen. Lägg på lasagneplattor och varva med pecorinosås, köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager Pecorinosås och strö därefter över riven Pecorinoost.
- Ställ in i ugn på 200 grader C i cirka 25 minuter.