Saffran- och citronpannacotta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strösocker

2.0 

msk

Gelatinblad

1.5 

styck

Hallon till garnering

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffran- och citronpannacotta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1944 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 36%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 135 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 2.0 msk 6%

Gelatinblad 1.5 styck 0%

Hallon till garnering 4.0 styck 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (4 tim )

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

  2. Koka upp grädden och dra åt sidan.

  3. Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.

  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.

  5. Servera med ett fint hallon på toppen.

Kockens kommentar

Har man i extra citronjuice bör man öka mängden med lite gelatinblad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem