
Saffran- och citronpannacotta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1944 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 36%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 2.0 msk 6%
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Hallon till garnering 4.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (4 tim )
- Lägg gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp grädden och dra åt sidan.
- Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.
- Servera med ett fint hallon på toppen.
Kockens kommentar
Har man i extra citronjuice bör man öka mängden med lite gelatinblad.