
Pepparkakscheesecake
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör och låt svalna. Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
- Smula pepparkakorna eller kör dem kort i mixer. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter till fin färg. Ta ut och låt kallna.
- Garnera: Blanda ost och kesella. Fyll pajskalet med krämen. Garnera med bär och frukt. Tag av springformen försiktigt.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)