Pepparkakscheesecake
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkakscheesecake

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör och låt svalna. Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
  3. Smula pepparkakorna eller kör dem kort i mixer. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter till fin färg. Ta ut och låt kallna.
  5. Garnera: Blanda ost och kesella. Fyll pajskalet med krämen. Garnera med bär och frukt. Tag av springformen försiktigt.

Kockens kommentar

 Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Fler cheesecakerecept

Bakad klassisk New York cheesecake

Cheesecake passion

Cheesecake med lime

Bakad klassisk New York cheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem