Cheesecake med limesmak
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 264
            Kcal / portion: 452
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 4520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ostkaka, cheesecake> Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Kakbotten: Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt kallna.
 - Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter. 
 - Finriv limeskal och pressa ur saften ur frukten. Vispa ihop med kesella, crême fraiche och socker. 
 - Tryffel: Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron eller i kastrull. Blanda ner gelatinet i fyllningen och bred den över kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna.
 - Koka upp grädde i en kastrull och tag från plattan. Låt chokladen smälta i grädden. 
 - Tillsätt konjak och smör. Rör om och låt den svalna något. 
 - Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.
 - Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet.
 - Smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.
 - Servera cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje bit cheesecake.
 
Kockens kommentar
Vi tillagade tårtan i portionsbitar genom att använda metallringar. Chokladgarnityret är en variant av ganache. Läs mer > Ganache, chokladkräm.
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)