
Cheesecake med passion
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 304

Kcal / portion: 361

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4331 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Förvärm ugnen på 175ºC.
- Tårtbotten: Mosa eller mixa kexen. Smält smör. Blanda mixet med smör och kanel. Platta ut degen i en springform.
- Grädda i ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna i formen.
- Sänk ugnsvärmen till 150ºC.
- Fyllning: Riv gult citronskal. Gröp ur passionsfrukten.
- Blanda i en bunke philadelphiaost, socker, ägg, citronskal och passionsfrukt. Vispa samman med elvisp.
- Häll smeten i springformen. Sätt in i ugnen i 45 minuter.
- Ta ut och garnera med björnbär eller annan frukt.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen (Se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)