
Choklad- och hasselnötskakor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 502

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4205 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 32%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Låt smöret bli rumsvarmt. Riv apelsinskal. Grovhacka choklad.
- Rosta: Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna i cirka 8 minuter. Gnugga nötterna med en torr handduk så att skalet försvinner. Lägg åt sidan.
- Deg: Vispa smör, farinsocker och apelsinskal poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt choklad och hela hasselnötter. Rör om. Rulla ihop smeten i plastfilm till en korv. Lägg rullen i frysen 10-15 minuter, tills den är halvhård.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Forma: Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Skär den i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda: Sätt in mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
Kockens kommentar
Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk