Choklad- och hasselnötskakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Choklad- och hasselnötskakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 502

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4205 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 32%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 42 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Riv apelsinskal. Grovhacka choklad.
  2. Rosta: Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna i cirka 8 minuter. Gnugga nötterna med en torr handduk så att skalet försvinner. Lägg åt sidan.
  3. Deg: Vispa smör, farinsocker och apelsinskal poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt choklad och hela hasselnötter. Rör om. Rulla ihop smeten i plastfilm till en korv. Lägg rullen i frysen 10-15 minuter, tills den är halvhård.
  4. Förvärm ugnen på 175°C.
  5. Forma: Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Skär den i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda: Sätt in mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.

Alternativ

Maryland cookies

Sega chocolate chip cookiens

Chokladpinnar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem