
Zucchinisallad med ostronskivling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1
Recept: 957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Parmesan till garnering 2.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Dela svampen, grovskär om den är större. Skiva zucchinin på längden med osthyvel. Riv parmesanost.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen torr tills all vätska dunstat.
- Smält smör med tahini. Slå den över svampen.
- Vänd ner zucchinin i svamppannan. Låt steka någon minut.
- Lägg sallad på fat och toppa med svampzucchini. Pressa över citronjuice. Salta och peppra. Strö över parmesan.
Kockens kommentar
Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Tahini kan man ibland hitta i svenska butiker. Smaken varierar mellan olika sorter. Pastan måste spädas med lite vatten och smaksätts gärna med citron och vitlök. Man kan också göra egen tahini.