Zucchinisallad med ostronskivling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rucolasallat

50.0 

gram

Parmesan till garnering

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zucchinisallad med ostronskivling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1

Recept: 957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 293 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Parmesan till garnering 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Dela svampen, grovskär om den är större. Skiva zucchinin på längden med osthyvel. Riv parmesanost.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen torr tills all vätska dunstat.
  3. Smält smör med tahini. Slå den över svampen.
  4. Vänd ner zucchinin i svamppannan. Låt steka någon minut.
  5. Lägg sallad på fat och toppa med svampzucchini. Pressa över citronjuice. Salta och peppra. Strö över parmesan.

Kockens kommentar

Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Tahini kan man ibland hitta i svenska butiker. Smaken varierar mellan olika sorter. Pastan måste spädas med lite vatten och smaksätts gärna med citron och vitlök. Man kan också göra egen tahini.

Alternativ

Hemlagad tahini

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem