Potatis Boulanger, Pommes de terre boulangères (bagarhustruns potatis)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatis Boulanger, Pommes de terre boulangères (bagarhustruns potatis)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 502 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Tvätta och skala potatis. Halvera den på längden. Skala och skiva lök. Skala och hacka vitlök. Skala morötter och skär i bitar. Grovhacka timjan.
  2. Tillaga: Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatis, morötter, alla kryddor, vin och kalvbuljong (vatten+fond). Låt sjuda tills potatisen är mjuk.
  3. Servera i en soppterrin eller små soppskålar. Passar som tillbehör till rätter av fågel eller kött.

Kockens kommentar

Pommes de terre boulangères (= "bagarhustruns potatis). Det sägs att namnet tillkommit för att man förr tog med förberedd potatis till bagaren för att stekas i hans ugns jämna värme. Förr brukade man också ställa in potatisen under kött som stektes i ugnen och lät de goda köttsafterna droppa ner på potatisen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem