
Olivbröd med timjan och rosmarin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 1225

GBR (GI) / port: 70
Recept: 4901 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rosmarin torkad 1.0 msk 0%
Flingsalt 1.0 msk 0%
Olivolja 1.0 dl 15%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Grovhacka oliver.
- Värm vattnet fingervarmt (37°C). Häll över i en bunke. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och olivhack.
- Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen på plåten. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.