Olivbröd med timjan och rosmarin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal längder: 4

Rosmarin torkad

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Olivbröd med timjan och rosmarin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 1225

GBR (GI) / port: 70

Recept: 4901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 459 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rosmarin torkad 1.0 msk 0%

Flingsalt 1.0 msk 0%

Olivolja 1.0 dl 15%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Grovhacka oliver.
  2. Värm vattnet fingervarmt (37°C). Häll över i en bunke. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och olivhack.
  3. Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen på plåten. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 175°C.
  6. Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.

Alternativ

Enkel focaccia utan fördeg

Focaccia genovese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem