
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1595 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kvarg 1% fett 2.5 dl 11%
Ingefära färsk 1.0 cm 1%
Citronmeliss torkad 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
Tillagning (45 min )
- Skala, grovtärna och koka sötpotatis. Koka den i cirka 15 minuter tills mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna. Tärna.
- Tillbehör: Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl. Ställ in i kylen.
- Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
- Lax: Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
- Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.
Kockens kommentar
Nina Ahlm: Passar lika bra att bjuda gästerna på som att ha i matlådan. Den här rätten innehåller rejält med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sötpotatis innehåller mycket E-vitamin som är starkt antioxidant. Kostrådgivarens kokbok, förlag: Fitnessbolaget.