Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kvarg 1% fett

2.5 

dl

Ingefära färsk

1.0 

cm

Citronmeliss torkad

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 409 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kvarg 1% fett 2.5 dl 11%

Ingefära färsk 1.0 cm 1%

Citronmeliss torkad 1.0 krm 0%

...

Tillagning (45 min )

  1. Skala, grovtärna och koka sötpotatis. Koka den i cirka 15 minuter tills mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna. Tärna.
  2. Tillbehör: Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl. Ställ in i kylen.
  3. Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
  4. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
  5. Lax: Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
  6. Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.

Kockens kommentar

Nina Ahlm: Passar lika bra att bjuda gästerna på som att ha i matlådan. Den här rätten innehåller rejält med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sötpotatis innehåller mycket E-vitamin som är starkt antioxidant. Kostrådgivarens kokbok, förlag: Fitnessbolaget.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem