
Mintsmakande våffeltårta med hallon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept.
Våfflor med jäst rekommenderas. - Lägg hallon och agavesirap i en kastrull.
Låt sjuda i 5 minuter. Dra åt sidan. - Smält choklad i vattenbad (se kommentar). Dra åt sidan. Låt svalna.
- Vispa grädde. Blanda försiktigt in chokladen i grädden.
- Varva våfflor med hallon och mintgrädde.
Kockens kommentar
Våfflor med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor, som mjuknar. Se recept via länk nedan. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.
Vattenbad innebär att man kokar upp vatten i en kastrull och sätter en mindre kastrull eller kärl i vattnet och smälter chokladen i den mindre kastrullen. Detta gör man för att choklad får inte koka, då blir den grynig. Läs mer > Koka i vattenbad.