
Frasvåfflor med kardemumma
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3146 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 18%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Smet: Smält smör och låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och smöret.
- Tillbehör: Vispa grädde.
- Grädda: Hetta upp ett våffeljärn. Smörj med smör första gången.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun.
- Lägg över på galler och grädda nästa.
- Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde och sylt.
Kockens kommentar
Detta är klassiska våfflor med tillsats av kummin vilket ger julsmak. Sådana våfflor måste ätas nygräddade, för de mjuknar när de kallnar. Vill man ha våfflor som är krispiga även när de kallnat använder man jäst i stället för bakpulver (se recept > Klassiska våfflor med jäst). Läs mer > Så lagas våfflor.