GI-mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats dl: 2

Om GI-metoden >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

Om semlor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

GI-mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 487

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 1

Recept: 910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 41%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 94 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om GI-metoden > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Om semlor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i mandeln och låt koka cirkaa 10 sekunder. Häll över i ett såll och låt svalna något. Tryck ut mandeln ur skalet med fingrarna.
  2. Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa till slät massa. Lägg massan i kylskåp tills den skall användas.

Kockens kommentar

Kalorimängden i GI-mandelmassa är i stort sett densamma som i vanlig mandelmassa (= GI 17), cirka 500 Kcal/100 gram. Förklaringen till GI-skillnad är att florsockret bytts ut till syntetiskt sötningsmedel.

I stället för Hermesetas kan man använda andra syntetiska sötningsmedel som Canderel. Dessa sötningsmedel innehållet fruktsocker (Gi 20) och maltsocker (Gi 105) vilket i snitt ger ett GI på cirka 40. Detta är ett lägre GI-värde än för honung (Gi 55) och för vanligt vitsocker (Gi 68).

Alternativ

Klassisk mandelmassa

GI-semlan

Klassiskt semla

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem