Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Rucolasallat

25.0 

gram

Creme fraiche

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 238 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rucolasallat 25.0 gram 0%

Creme fraiche 200.0 gram 35%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.

  2. Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.

  3. Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.

  4. Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem