Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skala vitlök. Mixa rucola, vitlök, olivolja och kallt vatten. Riv parmesanost.
- När potatisen är mjuk efter cirka 15-20 minuter, häll av vattnet. Pressa potatisen i kastrullen.
- Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och tillsätt mjölk. Tillsätt rucolamixet, ost, salt och peppar. Rör om så att du får ett grönt mos.
- Passar bra till både kött och fisk.
Kockens kommentar
Detta är andrapriset i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever vid Häggviksskolan, Sollentuna. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.