Italienskt mos (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italienskt mos (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 272 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala vitlök. Mixa rucola, vitlök, olivolja och kallt vatten. Riv parmesanost.
  3. När potatisen är mjuk efter cirka 15-20 minuter, häll av vattnet. Pressa potatisen i kastrullen.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och tillsätt mjölk. Tillsätt rucolamixet, ost, salt och peppar. Rör om så att du får ett grönt mos.
  5. Passar bra till både kött och fisk.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever vid Häggviks­skolan, Sollentuna. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem