Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Potatismjöl

1.0 

msk

Ströbröd

3.0 

msk

Kryddnejlika

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 5

Recept: 586 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 281 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatismjöl 1.0 msk 7%

Ströbröd 3.0 msk 17%

Kryddnejlika 0%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.

  2. Skär bort svålen på skinkan, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettet med en handduk så fastnar griljeringen bättre. 

  3. Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt stå en stund för att tjockna.

  4. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.

  5. Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).

  6. Skär ett rutönster och dekorera med kryddnejlikor.

Kockens kommentar

En klassisk giljering består endast av senap och äggula. Numera förekommer olika smakvarianter med tillsats av honung, sirap, örter, glöggkryddor, ingefära m.m. Potatismjöl kan man tillsätta för att få en stabilare kräm och därmed tjockare panering.

Passar till

Kokt julskinka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem