
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 5
Recept: 586 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatismjöl 1.0 msk 7%
Ströbröd 3.0 msk 17%
Kryddnejlika 0%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200-225°C.
- Skär bort svålen på skinkan, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettet med en handduk så fastnar griljeringen bättre.
- Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt stå en stund för att tjockna.
- Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.
- Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).
- Skär ett rutönster och dekorera med kryddnejlikor.
Kockens kommentar
En klassisk giljering består endast av senap och äggula. Numera förekommer olika smakvarianter med tillsats av honung, sirap, örter, glöggkryddor, ingefära m.m. Potatismjöl kan man tillsätta för att få en stabilare kräm och därmed tjockare panering.