Saffranspannkaka med fårost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

200.0 

gram

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffranspannkaka med fårost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 200.0 gram Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Tillaga gröt enligt separat recept om detta inte finns färdigt. Tilläggstid ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Riv citronskal. Blanda i en bunke gröt, saffran, citronskal ägg, grädde, sambal och mjöl. Blanda väl.
  4. Smöra en pajform med låg kant. Häll i grötbladningen. Smula över osten. Sätt in i ugn i 30 minuter.
  5. Som tillval kan man halstra (steka) några tigerräkor i torr panna. Garnera gärna med något grönt, t.ex. med finstrimla grönkål.

Kockens kommentar

Tillhörande recept

Hemlagad risgrynsgröt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem