
Saffranspannkaka med fårost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 200.0 gram Äts ej
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Tillaga gröt enligt separat recept om detta inte finns färdigt. Tilläggstid ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv citronskal. Blanda i en bunke gröt, saffran, citronskal ägg, grädde, sambal och mjöl. Blanda väl.
- Smöra en pajform med låg kant. Häll i grötbladningen. Smula över osten. Sätt in i ugn i 30 minuter.
- Som tillval kan man halstra (steka) några tigerräkor i torr panna. Garnera gärna med något grönt, t.ex. med finstrimla grönkål.