
Frasvåfflor med saffran
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Smet: Smält smör och blanda med mjölk.
- Blanda mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Tillsätt smörmjölken. Tillsätt ägg och vispa ut till jämn smet.
- Tillbehör: Vispa grädde. Rosta nötter (stek i torr panna).
- Grädda: Fetta in och hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflor. Lägg luftigt på galler, ej på varandra. Servera snarast med tillbehör.
Kockens kommentar
För noggrannare receptbeskrivning se recept via länk nedan > Klassiska bakpulvervåfflor. Man kan också tillaga med jäst, vilka håller sig krispigare även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.