Skagensill på råraka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skagensill på råraka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 181 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Häll lagen från sillen i en kastrull. Koka upp. Häll över i en bunke.
  2. Lägg i dillkvistar och grovriv cintronskal ner i bunken. Låt svalna.
  3. Lägg sillbitarna i bunken. Låt stå över natt i kylskåp.
  4. Hårdkoka ägg och mosa det. Skala och hacka lök. Finhacka dill.
  5. Fiska upp sillen ur lagen och grovtärna den. Lägg i en ren bunke. Tillsätt ägg, lök, dill, majonnäs och crème fraiche. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  6. Skala potatis och lök. Grovriv på rivjärn. Blanda med potatismjöl, salt och peppar. Stek hacket direkt, annars mörknar det.
  7. Hetta upp smör i panna på hög värme. Klicka ut små högar med hack. Platta till. Vänd efter ett par minuter när ytan är gyllenbrun, lätt bränd.
  8. Servera rårakan med en sked skagensill. Garnera med löjrom och lite dill.

Kockens kommentar

Har man bråttom kan man förekla receptet och hoppa över dag 1 och använda sillbitarna som de är. Läs mer om rårakor, klicka på > Om potatisplättar.

Passar till

Sushisill

Thaisill

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem