Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Häll lagen från sillen i en kastrull. Koka upp. Häll över i en bunke.
- Lägg i dillkvistar och grovriv cintronskal ner i bunken. Låt svalna.
- Lägg sillbitarna i bunken. Låt stå över natt i kylskåp.
- Hårdkoka ägg och mosa det. Skala och hacka lök. Finhacka dill.
- Fiska upp sillen ur lagen och grovtärna den. Lägg i en ren bunke. Tillsätt ägg, lök, dill, majonnäs och crème fraiche. Blanda och smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och lök. Grovriv på rivjärn. Blanda med potatismjöl, salt och peppar. Stek hacket direkt, annars mörknar det.
- Hetta upp smör i panna på hög värme. Klicka ut små högar med hack. Platta till. Vänd efter ett par minuter när ytan är gyllenbrun, lätt bränd.
- Servera rårakan med en sked skagensill. Garnera med löjrom och lite dill.