
Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2068 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.
- Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer mald kanel.
- Fjälla torsk (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta och peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.
- Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.
- Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.
- Mixa morötter i matberedare el. med stav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.
- Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter.
- Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta och peppra. Blanda med valnötter.
- Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.