Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Savojkål ansad

5.0 

blad

Valnötskärnor

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2068 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 554 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Savojkål ansad 5.0 blad 1%

Valnötskärnor 0.5 dl 6%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
norskfisk.se

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.

  2. Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer mald kanel.

  3. Fjälla torsk (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta och peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.

  4. Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.

  5. Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.

  6. Mixa morötter i matberedare el. med stav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.

  7. Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter.

  8. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta och peppra. Blanda med valnötter. 

  9. Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem