
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 4
Recept: 865 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och finstrimla palsternacka. Skala lök och skär i tunna båtar/klyftor. Kärna ur och finhacka äpplen.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och palsternacka i en 1/2 minut.
- Tillsätt äpple och slå på glögg och vatten. Krydda med ingefära, sambal och salt. Låt småkoka i cirka 20 minuter, tills chutneyn är trögflytande.
Kockens kommentar
Passar till kött, gärna viltkött.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)