
Älggryta med palsternacka och gulbeta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär älgköttet i ganska stora bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Bräsera: Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn ett par minuter tills köttet fått färg. Rör om.
- Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar per kilo för väl mörat kött. Provsmaka.
- Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan mot slutet av koktiden. Det skall koka i cirka 10-15 minuter.