Älggryta med palsternacka och gulbeta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älggryta med palsternacka och gulbeta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 497 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär älgköttet i ganska stora bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  2. Bräsera: Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn ett par minuter tills köttet fått färg. Rör om.
  3. Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar per kilo för väl mörat kött. Provsmaka.
  4. Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan mot slutet av koktiden. Det skall koka i cirka 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.

Passar till

Palsternackschutney

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem