
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Biff: Smeta in biffen med lite olja. Hetta upp en stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
- Lägg över biffen i en ugnssäker form.
Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C. Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna. - Tillbehör: Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp olja i en stekpanna.
Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan.Dra pannan åt sidan. - Servera: Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Carpaccio förknippas vanligen med rått kött och ursprungligen av oxfilé. Läs mer > Om carpaccio.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)