Solroskusar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Fänkålsfrön hela

0.5 

msk

Solrosfrön

2.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Solroskusar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 4060

GBR (GI) / port: 74

Recept: 4060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 1725 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fänkålsfrön hela 0.5 msk 0%

Solrosfrön 2.0 dl 8%

Salt 2.0 tsk 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Värm vatten, olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på lite vätska och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan.
  2. Stöt kummin, fänkål och anis i en mortel. Blanda ner kryddor, salt, solrosfrön och sirap. Rör om och tillsätt mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen stå och jäsa under bakduk i ca 30 min.

  3. Lägg ut degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kusarna med vatten och strö över solrosfrön. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min.

Kockens kommentar

En sats solroskusar ger ca 25 bitar.
Receptet ger 5 kusar per portion.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem