Citrus- och kycklingsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödlök

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Hallon till garnering

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citrus- och kycklingsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 388 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rödlök 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

Hallon till garnering 2.0 dl 1%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen.
  3. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
  4. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
  5. Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök.
  6. Lägg bulgur i en bunke och blanda med bönor, sallat, basilika och lök. Pressa citronsaft över.
  7. Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Salta?
  8. Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

Passar till

Avokadoröra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem