Snabbgravad lax (till buffé)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bufféportioner >: 12

Peppar

 

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snabbgravad lax (till buffé)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 99 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Peppar 0%

 

Om fiskhälsa > 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Laxen kan vara färsk eller fryst. Se kommentar. Tina fryst fisk.

  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.

  3. Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Läs mer > klicka på Rå fisk i ingredienslistan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem