
Snabbgravad lax (till buffé)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Laxen kan vara färsk eller fryst. Se kommentar. Tina fryst fisk.
- Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
- Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Läs mer > klicka på Rå fisk i ingredienslistan.