Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 222

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1334 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 6 tim )
- Koka upp vatten, ättika och socker. Låt kallna.
- Skölj sillen. Krossa peppar och hacka dill. Skala och skiva löken tunt.
- Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
- Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 timmar.
- Inlagd sill håller sig i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.
Kockens kommentar
Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.