Engelsk klassisk arbetarfrukost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Engelsk klassisk arbetarfrukost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 551

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 15%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 273 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Häll 1 cm olja i stekpanna och värm upp på medelvärme. Knäck i äggen. Ös oljan på vitan några gånger tills äggen är klara.
  2. Bryn matfett i en annan panna och stek potatis­kroketterna på var sida i några minuter tills gyllenbruna. Salta lätt.
  3. Stek samtidigt bacon, korv, svamp och tomater.
  4. Rosta bröd och lägg upp.

Kockens kommentar

Bangers är en engelsk vit/blekgrå korv, en lite längre motsvarighet till Weisswurst. Namnet på grund av att den spricker vid stekning. Korven är svår att få tag på i Sverige. Weisswurst är lättare att få tag på. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagade potatisbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem