Citronlax med sherrysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Smör kallt

3.0 

msk

Basilika

25.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronlax med sherrysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 0

Recept: 8214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 19%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 295 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Smör kallt 3.0 msk 4%

Basilika 25.0 gram 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 180°C.
    Riv gult citronskal. Grovhacka persilja.
    Skala och finhacka lök.

  2. Lax: Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en smord ugnsplåt. Strö över citronskal.
    Salta och peppra. Sätt in i ugn i 20 min.

  3. Sås: Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.

  4. Sila över såsen i en ny kastrull.
    Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
    Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.

  5. Smaka av med cayennepeppar och salt.
    Vispa ner kallt smör klickvis.
    Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Kockens kommentar

Denna rätt är planerad för ett större sällskap och tillsammans med andra tillbehör, t.ex. quinoasallad och cashewsmör med bröd. På ett buffébord räcker dock denna rätt till cirka dubbelt så många portioner.

PASSAR TILL

Quinoasallad (30 min)

Cashewsmör (10 min)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem