
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 40

Kcal / portion: 117

GBR (GI) / port: 2
Recept: 117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen och finhacka.
Finhacka även lök och persiljan. - Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
Stek i ytterligare 3-5 minuter tills löken är mjuk och glansig och svampen fått färg. - Tillsätt persilja i slutfasen.
Smaka av med salt och peppar. - Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Smakrika svampar i pirog är kanske den bästa fyllningen. Flertalet svampar passar till piroger, även burksvamp. Blanda gärna flera sorter. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.