Ju(v)lig tiramisu
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Björnbär färska

20.0 

styck

Vitvinsglögg

1.0 

msk

el. annat starkvin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ju(v)lig tiramisu

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 2

Recept: 839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 189 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Björnbär färska 20.0 styck 5%

Vitvinsglögg 1.0 msk 2%

el. annat starkvin Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Häll ris i en kastrull med dubbla mängden vatten. Låt koka under lock på medellåg värme i cirka 10 minuter.

  2. Tillsätt mjölk och låt småkoka cirka 40 minuter under lock, tills gröten svällt. 
    Smaksätt med lite socker. Låt kallna.

  3. Bryt kex i bitar. Halvera bär. Lägg lite kex i botten av portionsglas och droppa över lite vitvinsglögg. Fyll på med lite gröt och lite bär.

  4. Gör om proceduren några gånger tills glaset är fyllt.

Kockens kommentar

Savoiardikex är långsmala runda kex från Italien, som speciellt används till desserten tiramisu. Det är torra lätt sötade vetekex, som påminner om spettekaka eftersom de innehåller ägg. När kexen blöts får de samma konsistens som sockerkaka.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem