Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portvin

2.0 

dl

Sirap ljus

0.5 

dl

Kanelstång 5 cm

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 4

Recept: 900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Portvin 2.0 dl 33%

Sirap ljus 0.5 dl 25%

Kanelstång 5 cm 2.0 styck Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Häll ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.

  3. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.

  4. Halvera fikon. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.

  5. Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem