
Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 4
Recept: 900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Portvin 2.0 dl 33%
Sirap ljus 0.5 dl 25%
Kanelstång 5 cm 2.0 styck Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
- Halvera fikon. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.