Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sticklök

8.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 617 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sticklök 8.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim )

  1. Skålla och skala mandel. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
  2. Koka upp vatten och fond till risotto. Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
  3. Tillsätt vin och ris. Späd med 1/3-del fond, låt småkoka och tillsätt mer fond vartefter riset kokat torrt. Vänd ner riven ost.
  4. Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta och peppra. Mixa till slät puré.
  5. Sätt ugnen på 80°C. Skär fisk i portionsbitar. Salta och peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
  6. Fräs sticklök i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.

Kockens kommentar

Sticklök är är små späda fröodlade skott som används till utsäde och som nästkommande år odlas till små eller stora lökar. I brist på "riktig" sticklök kan man strimla salladslöken om man vill efterlikna en sticklök. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem