
Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skålla och skala mandel. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
- Koka upp vatten och fond till risotto. Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
- Tillsätt vin och ris. Späd med 1/3-del fond, låt småkoka och tillsätt mer fond vartefter riset kokat torrt. Vänd ner riven ost.
- Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta och peppra. Mixa till slät puré.
- Sätt ugnen på 80°C. Skär fisk i portionsbitar. Salta och peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
- Fräs sticklök i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.