
Kalvdans (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1260 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 2.0 msk 9%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Hallon färska 1.0 liter 13%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning
- Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.
- Smöra en form väl. Grädda i vattenbad i ugn cirka 2 timmar. (Sätt formen i ett större kärl med vatten).
- Serveras ljum eller kall med socker, sylt, eller bär.
Kockens kommentar
Kalvdans görs eg. på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.