
Stuvad grönkål - långkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1
Recept: 511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Tina kålen på svag värme i en gryta med lite matfett. Stöt sönder och rör om.
- Tillsätt créme fraiche. Låt kålen sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Späd gärna med lite skinkspad om sådant finns.
- Smaka av med farinsocker eller sirap, salt och peppar.
- Serveras till skinka, korv eller andra kötträtter.
Kockens kommentar
Långkål är en halländsk specialitet till jul. Färska grönkålsblad kokas i skinkspad cirka 20 minuter, gräddstuvas och smaksätts med sirap.