Stuvad grönkål - långkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

el. farinsocker

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stuvad grönkål - långkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1

Recept: 511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

el. farinsocker 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Tina kålen på svag värme i en gryta med lite matfett. Stöt sönder och rör om.

  2. Tillsätt créme fraiche. Låt kålen sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Späd gärna med lite skinkspad om sådant finns.

  3. Smaka av med farinsocker eller sirap, salt och peppar.

  4. Serveras till skinka, korv eller andra kötträtter.

Kockens kommentar

Långkål är en halländsk specialitet till jul. Färska grönkålsblad kokas i skinkspad cirka 20 minuter, gräddstuvas och smaksätts med sirap.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem