
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0
Recept: 852 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grönkål färsk ansad 40.0 gram 2%
Laxfilé färsk 300.0 gram 64%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka eller finriv ingefära. Skär laxen i portionsbitar utan skinn.
- Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
- Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.
- Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
- Hetta upp grillpanna på högsta värme och halsta laxen (utan matfett) 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
- Lägg upp laxen och rödlöksröran över.