Annes julinspirerade halstrade gladlax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönkål färsk ansad

40.0 

gram

 

Laxfilé färsk

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Annes julinspirerade halstrade gladlax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0

Recept: 852 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 152 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grönkål färsk ansad 40.0 gram 2%

 

Laxfilé färsk 300.0 gram 64%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka eller finriv ingefära. Skär laxen i portionsbitar utan skinn.

  2. Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.

  3. Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.

  4. Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.

  5. Hetta upp grillpanna på högsta värme och halsta laxen (utan matfett) 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).

  6. Lägg upp laxen och rödlöksröran över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem