Gotländsk saffranspannkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Vispgrädde

 

 

Sylt

 

 

Form rymmande >

1.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gotländsk saffranspannkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 145 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 0%

Sylt 0%

Form rymmande > 1.5 liter Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka ris, vatten och salt i en kastrull cirka 10 minuter under lock.

  2. Tillsätt mjölk och låt gröten sjuda på mycket svag värme under lock i cirka 45 minuter (passa så att mjölken inte kokar över). Låt gröten svalna något.

  3. Skålla (koka 1-2 minuter) mandel. Låt svalna. Pressa ut mandeln ur sitt skal. Finhacka.

  4. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnssäker form med hög kant. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Blanda detta med gröt, mandel, vetemjöl och saffran. Häll smeten i formen.

  5. Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

  6. Vispa grädde.

Kockens kommentar

Saffranspannkaka är en gotländsk specialitet. Serveras enligt traditionen med sylt av "salmbär" (blåhallon), som är släkt med björnbär och liknar hallon, men färgen är mattblå. Blåhallon växer vilt i Skåne och på Gotland.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem