
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2238 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Fjärilskotlett är kotlett utan ben, snittad på mitten och utvikt varvid den liknar en fjäril. Banka ut köttet försiktigt med knuten näve, eller på annat sätt till cirka 10x10 cm.
- Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Sås: Skala och kärna ur äpplen. Tärna. Hetta upp matfett i en kastrull på medelvärme och stek äpple i någon minut. Tillsätt juice och fond. Koka upp. Red med arrowrot utspätt i lite vatten. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av.
- Mosa potatis och tillsätt mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak. Detta görs före stekning vilket går fort och skall serveras nylagat.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
- Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
Kockens kommentar
Detta är en billigare variant av Wienerschnitzel som tillagas av kalvkött. Fläskschnitzel kan också tillagas av skivad skinka eller fläsk.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzel med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 25%. Energimängd 315 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv