Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om schnitzel, piccata >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2238 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 471 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Fjärilskotlett är kotlett utan ben, snittad på mitten och utvikt varvid den liknar en fjäril. Banka ut köttet försiktigt med knuten näve, eller på annat sätt till cirka 10x10 cm.
  3. Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  4. Sås: Skala och kärna ur äpplen. Tärna. Hetta upp matfett i en kastrull på medelvärme och stek äpple i någon minut. Tillsätt juice och fond. Koka upp. Red med arrowrot utspätt i lite vatten. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av.
  5. Mosa potatis och tillsätt mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak. Detta görs före stekning vilket går fort och skall serveras nylagat.
  6. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  7. Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.

Kockens kommentar

Detta är en billigare variant av Wienerschnitzel som tillagas av kalvkött. Fläskschnitzel kan också tillagas av skivad skinka eller fläsk.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzel med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 25%. Energimängd 315 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Wienerschnitzel

Dubbelpanerad kalkonschnitzel

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem