Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om schnitzel, piccata >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 730

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2921 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 632 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Potatis: Skölj bakpotatis och klyfta. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Riv över rosmarin. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Sallad: Skiva vitkål fint. Skala och riv morot grovt. Strö över lite salt och låt stå i 5 minuter.
  4. Blanda yoghurt, kummin, vitlök, tabasco och peppar. Knåda vitkålen lite och krama ur så mycket vätska du kan. Blanda med sås. Smaka av om du behöver mer salt.
  5. Skär kalkonköttet i 1 cm tjocka skivor och banka ut dem med knuten näve eller på annat sätt till dubbel storlek, halv centimetern tjock.
  6. Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den steks. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  7. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  8. Stek skivorna 3-4 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
  9. Servera ev med en citronklyfta, sallad och potatis.

Kockens kommentar

Kalkon skall precis genomstekas, för länge stekt blir det torrt och tråkigt.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kalkonbrösten i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 180 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 375 Kcal, varav 58% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem