
Blåbärspaj eller hallonpaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1755 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om söt pajdeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 30 min )
Om bären är blöta, t.ex. frysta bär, se > Bärpaj - grundrecept.
- Pajdeg: Häll mjöl och socker i en bunke. Arbeta in matfettet med fingrarna till grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop snabbt till smidig deg. Lägg i kylskåpet minst i 30 minuter om degen skall kavlas ut. Deg som trycks ut i form kan användas direkt.
- Förgrädda i 225°C om fastare skal önskas. Se grundreceptet.
- Sätt ugnen på 175-200°C.
- Fyllning: Rensa bär, blanda med lite potatismjöl.. Smörj en form med matfett. Kavla ut degen och klä in en form. Lägg i fyllning, strö över lite socker.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Blanda gärna blåbären med hallon. Använd helst färska bär. Frysta bär måste tinas och torkas på hushållspapper för att inte pajen skall bli för blöt. Potatismjöl är till för att suga upp en del av vätskan.