Blåbärspaj eller hallonpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärspaj eller hallonpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1755 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 101 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

Om bären är blöta, t.ex. frysta bär, se > Bärpaj - grundrecept.

  1. Pajdeg: Häll mjöl och socker i en bunke. Arbeta in matfettet med fingrarna till grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop snabbt till smidig deg. Lägg i kylskåpet minst i 30 minuter om degen skall kavlas ut. Deg som trycks ut i form kan användas direkt.
  2. Förgrädda i 225°C om fastare skal önskas. Se grundreceptet.
  3. Sätt ugnen på 175-200°C.
  4. Fyllning: Rensa bär, blanda med lite potatismjöl.. Smörj en form med matfett. Kavla ut degen och klä in en form. Lägg i fyllning, strö över lite socker.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Blanda gärna blåbären med hallon. Använd helst färska bär. Frysta bär måste tinas och torkas på hushållspapper för att inte pajen skall bli för blöt. Potatismjöl är till för att suga upp en del av vätskan.

Alternativ

Bärpaj - grundrecept

Hemlagad vaniljsås

Hemlagad vaniljglass

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem