
Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1101 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om bräcka, såtering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i 1 cm tjocka skivor. Halvera tomaterna.
- Hetta upp matfett i panna. Lägg tomaterna med insidan nedåt och stek samtidigt ägg och bräck falukorv. Vänd korven.
Kockens kommentar
Att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. Till exempel bräckt skinka, bräckt falukorv eller bräckt kassler. Att "bräcka" egentligen = ett brott eller bristning genom tryck/slag. Läs mer > Så steks ägg.