Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1101 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 165 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i 1 cm tjocka skivor. Halvera tomaterna.
  2. Hetta upp matfett i panna. Lägg tomaterna med insidan nedåt och stek samtidigt ägg och bräck falukorv. Vänd korven.

Kockens kommentar

Att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. Till exempel bräckt skinka, bräckt falukorv eller bräckt kassler. Att "bräcka" egentligen = ett brott eller bristning genom tryck/slag. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Bräckt falukorvsmacka

Bräckt falukorv med bönchili

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem