Bräckt falukorv med bönor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 152
            Kcal / portion: 703
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 2812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Om bräcka, såtering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i cm-tjocka skivor. Häll bort en del av bönspadet om tjockare bönchili önskas (den blir annars soppliknande).
 - Skala och finhacka lök. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter i panna med smör på medelvärme.
 - Häll lök, bönor, krossade tomater och ketchup i en kastrull. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra.
 - Bräck (lättstek) falukorven på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter. Bränn inte korven.
 
Kockens kommentar
Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften. Majskorn går också bra. Enklaste varianten är att endast bräcka falukorven och servera uppvärmda bönor till. Komplettera i så fall gärna med ett stekt ägg.
Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv