
Smakrik chili con carne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2289 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skala och finhacka lök. Skala och pressa eller finhacka vitlök. Ansa och hacka paprika. Skölj bort spadet från bönorna.
- Hetta upp matolja i stor stekpanna eller i stekkastrull på medelhög värme. Lägg i färs, lök, vitlök och kajennpeppar och stek det i ett par, tre minuter. Finfördela med en trägaffel. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 3 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, bönor och vinäger. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt sjuda i 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
- Smaka av med salt och peppar, samt med Canderel strö eller socker (som extra smakförstärkare).
- Toppa med en klick crème fraiche.
Kockens kommentar
Förslag: Servera lavashbröd eller mjukt tunnbröd till maten. Lavash är, liksom tunnbröd, ett mjukt bröd tillagat av mjöl, vatten och salt. Förekommer vanligt bl.a. i Turkiet, Iran och Armenien. Canderel kan bytas ut mot strösocker eller utelämnas. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.